Engamorgen mandag 2. juli: Juni 2018

Daniel Fredheim Holm fikk to BB-utmerkelser av oss i juni. Foto: Grydis.no,

Juni er unnagjort, og vi ser tilbake på hva vi har skrevet om den siste måneden.

A-laget

Vålerenga starta måneden med en treningskamp mot U21-landslaget på Intility Arena. Et mer eller mindre toppet Vålerenga fikk et tidlig mål i ræva, men Abdi Ibrahim utliknet til 1-1 i andre omgang, noe som også ble sluttresultatet.

Uavgjort skulle det også bli i månedens første seriekamp. Bortemøtet med serieleder Brann den 11. juni endte målløst, etter en solid defensiv oppvisning fra begge lag. Daniel Fredheim Holm fikk vår utmerkelse som banens beste.

Neste oppgave var Tromsø borte i cupen. Etter et stygt 0-3-tap på Alfheim i serien var det deilig å avansere til kvartfinalene, selv om det måtte ekstraomganger og straffer til. Vi kåret Bård Finne til banens beste, og rantet over NRKs noe partiske dekning av kampen. Dagen etter ble det klart at vi skulle møte Rosenborg på Lerkendal i neste runde.

Og en forsmak på den kvartfinalen fikk vi søndag 24. juni, da Vålerenga tapte 0-3 på Lerkendal. Vi taper idag fordi vi er langt unna å være det beste laget på banen, skrev Sandgrenbrygg i sitt kampreferat og kåret samtidig Jonatan Tollås Nation til banens beste.

Juni ble avsluttet med et forsmedelig 2-2-resultat mot Bodø/Glimt, i det som var månedens eneste hjemmekamp. Vi kåret Daniel Fredheim Holm til banens beste, og KjellH oppsummerte kampen greitVi burde vunnet kampen, men jeg tror Glimt hadde vunnet om de hadde prøvd.

 

Rekruttlaget

Månedens første kamp var bortematchen mot Kjelsås 2. juni. Vålerenga stilte med et ungt lag, kun bestående av spillere mellom 16 og 19, og resultatet ble som det gjerne blir når det er gutter mot menn. VIF 2 gikk på et 5-2-tap, men Sander Werni noterte seg for to fine scoringer. Sander Werni ble forøvrig belønnet med et uttak til U18-landslaget tre dager senere.

11. juni var det et betydelig sterkere VIF 2 som møtte Nardo hjemme på Valle. Men navn som Sandberg, Borchgrevink, Näsberg, Horn Myhre, Ejuke, Michael og Juklerød var allikevel ikke nok til å forhindre et kjipt 1-2-tap. Som Skog skrev etter kampen:

Nok en gang møter vi et voksent lag fullt av kyniske murbrekkere som er på hæla tidlig, men som klarer å ete seg inn på ettersom gutta går tom for krefter. Nok en gang er det kynisme og fysikk som vinner.

Det så lenge ut til at også den neste kampen, mot Stjørdals-Blink 16. juni, skulle ende med tap, men et sent mål av Peter Godly Michael sørget for at det ble 3-3, og rekruttene karret seg fast over streken.

Oppturen fortsatte i runden etter, for mandag 25. juni knuste VIF 2 nedrykksrival Vard Haugesund 5-3 etter et hattrick av Christian Borchgrevink.

 

Damelaget

Vålerenga tok imot Røa i Toppserien 16. juni, og sikret en 2-1 seier etter mål av Maren Hauge og Ingrid Schjeldrup. Og kun tre dager senere ble det en ny derbyseier da damene slo Lyn ut av cupen. 1-1 etter full tid, og 5-2 etter ekstraomganger ble fasiten. Måneden ble avsluttet med et 2-3-tap borte mot Arna-Bjørnar.

 

Pride

Tidlig i juni meldte klubben at Vålerengas farger også i år skulle bli å finne i Pride-paraden. Det ble også startskuddet for en Pride-markering i miniatyr på Aperopet.no. KjellH skrev 13. juni en Engamorgen om bakgrunnen for og viktigheten av at fotballen nå melder seg på i kampen for skeives rettigheter, og i selve pride-uka fulgte Sandgrenbrygg opp med diskusjon rundt homofile fotballspillere og homofobe supportere. Vi avslutta uka med å oppfordre våre lesere til å delta i paraden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *