Engamorgen 14/7-15: Kjetil Rekdal letter på sløret

Kjetil Rekdal hadde sitt å si på TV2 denne helga. Foto: Grydis.no
Kjetil Rekdal hadde sitt å si på TV2 denne helga. Foto: Grydis.no

Hender det at du tenker at vurderinger trenerteamet gjør er helt på trynet, og at du kunne ha gjort en bedre jobb sjøl? Da er du neppe aleine! Jeg tipper at alle som noen sinne har sett en fotballkamp har følt det på akkurat samme måte. Det som er lett å glemme er alle utenomsportslige detaljer som kan spille inn i forkant av laguttak. Men i forbindelse med diskusjonene etter Bodø/Glimt-kampen gir Kjetil Rekdal et ørlite innblikk i hverdagen til en fotballtrener, og hva slags problemstillinger man må ta hensyn til.

Kjetil Rekdal var gjest i TV2s Fotballekstra på søndag, og det oppstod en interessant diskusjon da Rekdals grep etter Bodø/Glimt-kampen ble diskutert. Hele episoden er publisert på TV2.no.

Som kjent valgte Rekdal å ekskludere både Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen fra troppen mot Odd, og han er blitt kritisert for dette, blant annet i TV2s Fotballekstra forrige helg.

Det er farlig å konkludere når man ikke kjenner bakgrunnen for at avgjørelser blir tatt, slår Rekdal fast, før han forteller litt om nettopp bakgrunnen for disse vrakingene.

 

 • I forkant av Glimt-kampen var det flere spillere som av ulike grunner ikke deltok på treninger de siste dagene før kampen, og utfallet ble en svak kamp med et ekstremt dårlig resultat. Som en konsekvens av dette informerte Rekdal om at de som ikke deltok på de siste treningene før Odd-kampen ikke fikk være med i troppen. Dette gjaldt én av spillerne som ble vraket.
 • Videre mer enn antyder Rekdal at den andre spilleren som ble vraket fra troppen har blitt coachet på helt konkrete oppgaver over en lang periode, uten å ta inn over seg de instruksjonene trenerteamet har gitt ham. Rekdal konkluderer med at ”Når de samme tingene dukker opp igjen og igjen vil det få konsekvenser til slutt”.

 

Det at I tar opp dette på TV2 er interessant på mange måter.

For det første gir det et uvanlig innblikk i hverdagen til et trenerteam, og viser tydelig hvordan både media og vi vanlige forståsegpåere på tribuner og nettforum veit veldig mye mindre enn vi tror om hva som ligger bak trenerens avgjørelser. Av og til hjelper det ikke at en spiller har bøtta inn på rekruttlaget, og så skarp ut på trening forrige uke. Hvis han nekter å gjøre som treneren ber ham om, er han ikke rett mann å gå i krigen med.

For det andre er det herlig forfriskende å se en fotballpersonlighet som kan snakke rett fra levra, og si ting som de er. Det er SÅ UTROLIG KJEDELIG med alle standardsvarene som fotballspillere lirer av seg (og ja, jeg innser at jeg motsier meg selv nå, med tanke på at jeg oppfordra Kjetil Wæhler til ikke å snakke om gull for to dager siden).

For det tredje er det interessant når Rekdal sammenlikner konsekvensene av å ikke følge trenerteamets instruksjoner i Norge og i utlandet. Der er konsekvensene mye røffere enn i Norge, forteller Rekdal. I utlandet kan du være ute for godt etter [å ha trosset treneren i] én kamp.

Dette er kanskje med på å forklare hvorfor norske unggutter som er vant til å bli dulla med kommer hjem med halen mellom beina når de skjønner at det stilles krav til dem i utenlandske klubber? Hei på deg, Harmeet!

 


Jeg veit ikke om journalister som stiller spørsmålet “Hva er din favorittbok” til fotballspillere faktisk forventer å få et annet svar enn “Jeg har aldri lest en bok”, men det er et av spørsmålene Herman Stengel må svare på når Dagsavisen gjør et uhøytidelig sommerintervju med midtbanemannen fra Hokksund.

Svaret hans på bok-spørsmålet er akkurat så forutsigbart som man kan tenke seg, men på godt gammaldags Vålerenga-cocky vis klarer han å mobbe sjefen sin for å være tjukk. Det liker vi!

Fortsett å være kledelig breial i intervjuer, Herman, og fortsett å spille som du gjorde på lørdag. Da får du en lysende karriere i Vålerenga!

 


 

Showkampen mellom Vålerenga og Real Madrid er så godt som utsolgt, og VG har sammenliknet billettprisene til kampen med billettprisene til Norge – Kroatia.

Innfallsvinkelen deres er at det er dyrere å se Martin i hvitt, enn å se ham i rødt.

Hvor personfokusert og navlebeskuende er det mulig å være, VG?

Real Madrid kommer med hele stjernegalleriet til Ullevaal. Ronaldo, Bale, Benzema, Modric. Men billettprisen er altså en avgift for å se Martin Ødegaard?

 

Nå har riktignok Kroatia noen stjerner på laget de og, blant annet Rakitic og nevnte Modric, men så lenge den norske landslagsledelsen fortsetter å opptre idiotisk så er det kun på Vålerenga – Real Madrid man vil få muligheten til å se Morten Berre, så at billettene til showkampen er dyrere skulle bare mangle.

2 kommentars på “Engamorgen 14/7-15: Kjetil Rekdal letter på sløret

 • Tilbaketråd Engamorgen 14/7-15: Kjetil Rekdal letter på sløret - Vielskerfotball.com

 • 14. juli 2015 i 13:52
  Permalink

  Kan det være på grunn av ferien at det er få som har kommentert Kjetil sine uttalelser på Tv2?
  Som Kjetil har sagt mange ganger å spille for vårt kjære Enga er krevende men mestrer du ikke presset får du finne deg en annen klubb å spille for.
  Forøvrig sa Kjetil noe annet som gjelder uansett her i livet. Man kommer lengst med å være ærlig (nesten alltid)!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *