Engamorgen mandag 2/11-15: Takk og farvel

Morten Berre ble hyllet etter sin siste hjemmekamp som Vålerenga-spiller etter kampen mot Odd. Foto: Jarle Teigøy.
Morten Berre ble hyllet etter sin siste hjemmekamp som Vålerenga-spiller etter kampen mot Odd. Foto: Jarle Teigøy.

Det ble takk og farvel til både Morten Berre og Europadrømmen. – Men unggutta til Vålerenga Hockey leverer varene.

Du vet hva dagens Engamorgen handler om. Les mer:

Vålerenga – Odd 2-2

Da var det overstått. Kampen da gamle helter skulle få takke av, og spesielt Morten Berre. Berre kom innpå for Christian Grindheim etter 65 minutter på sentral midtbane. Til klubbsidene sier Berre at han ikke kunne drømt om noe bedre hyllest.

Med dette er en æra over, men vi kan lese i flere blekker at Vålerenga prøver å finne en ny stilling til Morten i klubben. Det skrives ikke noe mer konkret om akkurat hva det kan bli, men Rekdal forteller at de skal klare å rydde plass til dette i økonomien. Media oppsummerer det slik:

Aftenposten: Slik tok Berre farvel med Ullevaal – Nå gjør Vålerenga alt de kan for å beholde ham

Dagsavisen: Morten Berre kan få en kamp til

Nettavisen: VIF-fansen i ekstase – jeg får frysninger

VG: Berre hyllet i sin siste hjemmekamp – litt vemodig

Dagbladet: Morten Berre tok farvel med hjemmefansen

Ardian Gashi, som var på gull-laget i 2005, fikk seg en skikkelig suser av Berre når han kom inn, noe Gashi ikke helt forventet. Gashi hyller allikevel Berre i intervju med klubbsidene.

Se også video av avskjeden på klubbsidene.

Som de fleste har fått med seg kan Berre også få en rolle å spille i Vålerengas kamp i Drammen om en uke. En kamp som desverre blir betydningsløs.

For det startet så utrolig bra. Deshorn Brown spilte til BB i Aperopets spillerbørs og var både høyt og lavt. Samarbeidet med Melker Hallberg fungerte meget bra, og Vålerenga var fremdragende i første omgang. Desverre skaper skader problemer igjen. Rasmus Lindkvist måtte nok en gang ut med skade, denne gang etter 37 minutter. Grindheim måtte ut etter 65. Fredheim Holm etter 69. Man mister løpskraft og kvalitet, og Melker/Deshorn fikk mindre å jobbe med. “Det handler om fysisk kapasitet” sier sjefen. Se intervju med Rekdal på klubbsidene.

Bittert å gi bort ledelsen selvsagt, men allikevel er det ikke grunn til å svartmale sesongen fullstendig. Rekdal sier i intervjuet at vi er bedre enn i fjor, med andre ord er det fremskritt. Og selv om kanskje ikke det er nok for noen er det grunn til å minne på at Rekdal igjen har bygget et topplag i Vålerenga – mens klubben går igjennom en økonomisk krise. Vi har nytt stadion på gang, og mye av den økonomiske byrden som har holdt klubben tilbake forsvinner ved nyttår. Framtida er lys. Veldig lys.

Også flott for Deshorn Brown. Klanen.nos redaktør Jonas Almaas sier det kanskje best:

Brown har ikke vært så bra som håpet, mye på grunn av at han ser ut til å være litt feil spillertype. Hvorfor han ble signert da kan man lure på, men det er noe vi kan ta for oss når sesongen er over. Allikevel er svartmalinga folk har drevet med helt historieløs.

Vi kommer til å komme tilbake med vurderinger av spillere, prestasjoner, klubb osv når sesongen er over. Det er en kamp igjen, og desverre er det bare å konkludere med at Europa-drømmen røyk.


Unggutta leverer

Vålerenga hockey vant 4-2 på Lillehammer i går. Etter en tung periode hvor vi mistet flere spillere til skade står gutta nå med tre strake seire, og det er unggutta som går foran. Mot Lillehammer fikk Vegard Aspehaug (19) sin første scoring på Get-nivå. I tillegg hadde Thomas Olsen ett mål og en assist. Matchvinner ble Fredrik Csisar med kampens to siste scoringer.

Jadda! Tre strake! Vi slår @lillehammerik 4-2 og tar med oss tre poeng inn i landslagspausen! Det smaker godt? #vifhockey

A video posted by Vålerenga Ishockey (@vifhockey) on


Iskrigerne Sesong 2

Sesong 2 av Iskrigerne debuterer på TV 2 mandag 9. november kl 22.30, med en førpremiere av første episode allerede søndag kl 23.15.

I tillegg kan du nå se hele sesong 1 gratis på TV 2 Sumo.

Hva annet skal man gjøre på en mandag enn å binge-glane Enga-reality?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *