Engamorgen 5/11-15: Spaden stikkes i jorda

Vålerengas nye stadion.
Vålerengas nye stadion.

I dag er det grunn til å glede seg over nyheter om stadiondrømmen på Valle, samtidig som vi har en nedslående treningsrapport noen dager før årets siste seriekamp. Dessuten skal to engagutter representerer Norge i kveld.

Tirsdag var en merkedag for Vålerenga. Det har lenge vært klart at den nye leikegrinda på Valle skal bygges, men på tirsdag ble altså avtalen mellom klubben og utbygger NCC formalisert, melder Dagsavisen, og med det står det plutselig 235 millioner kroner på klubbens konto. Det NCC har kjøpt er muligheten til å bygge næringslokaler på de delene av tomta som ikke skal brukes til selve stadionet.

Jeg har nettopp solgt en leilighet sjøl, og følelsen av å sjekke nettbanken og se et sjusifra tall på lønnskontoen er ganske spesiell. Tanken om at man faktisk kan kjøpe seg en ny Volvo XC90 og betale kontant er ganske overveldende, selv om man veit at penga skal brukes til å nedbetale boliglånet. Så jeg kan jo bare gjette på hvordan det er når tallet i nettbanken er nisifra!

Derfor, kjære Vålerenga, ber jeg om at ingen i klubben sjekker nettbanken de nærmeste månedene.

 

Siden banklånet som skal finansiere resten av stadionbygginga er i boks er det ingen flere hindringer i veien før spaden faktisk kan stikkes i jorda helt på ordentlig, og ikke bare seremonielt og symbolsk sånn som i juli.

Bygginga starter 4. januar 2016, altså om mindre enn to måneder!


 

Aperopet var på gårsdagens trening, og det var ikke et lystig syn. Manglet gjorde nemlig Sander Berge (syk), Christian Grindheim, Rasmus Lindkvist, Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler. Sistnevnte er uansett suspendert til søndagens kamp borte mot Strømsgodset, mens Berge forventes å reke kampen. De andre er usikre og ingen av de vil sannsynligvis holde 90 minutter.


Hoveddelen av treninga var kjappe, korte pasninger på midten, så ut på kanten hvor det ble lagt inn og avsluttet på mål. Det var urovekkende å se manglende kvalitet egentlig over hele linja. Ballen ut til vingen ble ofte for lang så vingen måtte løpe vekk fra mål, snu seg på femøringen og slå inn blindt. Innleggene var av laber kvalitet og det samme var avslutningene.

Nå er riktignok det en del rufs på den første treninga etter kamp og en treningsfri dag, men dette var ikke morsomt å se på.

Klubben har filmet den neste øvelsen, én-touch-spill, som du kan se her..


 

I kveld spiller hockeylandslaget kamp mot Ungarn i firenasjonersturneringa Meca Hockey Games i Stavanger. I utgangspunktet var det tre Vålerenga-spillere i den norske troppen, men etter at skadeutsatte Martin Laumann Ylven har fått en strekk i en hamstring er det kun Steffen Søberg og Morten Ask som skal representere Vålerenga med flagget på brystet.

Kampen kan du se på TV2 Sportskanalen fra klokka 19.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *