Engamorgen onsdag 13. april: Kampdag!

Får vi se nok en god kamp av Castro i kveld? Foto: Grydis.no
Får vi se nok en god kamp av Castro i kveld? Foto: Grydis.no

I dag starter cupen for Vålerengas del, når fjerdedivisjonsklubben Løten Fotballklubb tar imot Oslos stolthet på Løten kunstgress.

Første runde i cupen er ofte veldig morsomt. Spillerne kan spille med lave skuldre, og bare kose seg på banen. Ofte møter man lag som tar det som den kule opplevelsen det er, og som tør å by litt på seg sjøl. Da ender man gjerne opp med at Vålerenga scorer 8-10 mål, samtidig som motstanderlaget kanskje klarer å score ett, og at stjernespilleren på laget gjør noen frekke finter og en tunell på Grindheim. Andre ganger møter man lag som ligger dypt, og skal prøve å forsvare seg til et resultat. Det ender gjerne opp med at Vålerenga vinner en kjedelig 2-0-seier. Det er tross alt ikke før i andre, til nød tredje runde at vi ryker ut.

Med den kjipe starten vi har fått på sesongen hadde det vært perfekt med det første scenariet i kveld. Et par mål til Brown, mulighet for Castro til å befeste posisjonen som vårens store positive overraskelse, og mulighet for hele troppen til å kjenne på følelsen av å spille bra, score mål og vinne en kamp igjen. Da kan gutta by på noen tuneller, og gå på et par finter med heva hode.

Frykten er den frustrasjonen gutta vil begynne å føle på i løpet av kampen hvis det ikke helt skulle gå veien. Hvis vi stanger og stanger, kanskje brenner et par store sjanser. Hva om Løten får et heldig mål på en dødball, ti minutter inn i andre omgang? Hva kommer det til å gjøre med selvtilliten til et lag som sliter i motgang?

Jeg velger å prøve å ikke tenke så mye på det. Jeg hører heller på Herman Stengel som sier til klubbens sider at dette blir moro, og at dette er en kamp vi skal vinne hvis vi bare senker skuldrene og slår oss løs.

De 18 som reiser til Løten med lave skuldre er:

Aslak Falch, Adrian Møller, Anders Nedrebø, Simon Larsen, Christian Grindheim, Sander Berge, Deshorn Brown, Sander Pettersen, Madhusan Sandrakumar, Kjetil Wæhler, Enar Jääger, Simen Juklerød, Vajebah Sakor, Herman Stengel, Ghayas Zahid, Niklas Castro, Elias Mar Omarsson, Henrik Udahl.


 

Media kan ta seg en bolle

Vålerenga har opplevd en strøm av negative saker i pressen den siste tida. Det er selvfølgelig helt naturlig når man taper fire kamper på rad. Men når klubben velger å tette den energilekkasjen det er for trenere og spillere at de må bruke tid og krefter på å snakke med blodtørstige journalister hver dag, ja da blir man sammenlikna med Nord Korea.

Når VG merker at tilgangen til klubben blir mindre, blant annet på grunn av de lukkede treningene, da ringer de heller en tidligere trener for å lage et stort oppslag basert på hans synspunkter. Dermed får man en sak hvor Petter Myhre klager i media om at Vålerenga har seg selv å takke for et for negativt image i media. Fotballeksperter og tidligere ansatte har i hvert fall ingen del av den skylda, Petter!

Det er også interessant å lese VGs dyptpløyende analyse som avslører at Vålerenga ikke har hatt noen framgang. I fjor fikk vi nemlig 49 poeng, mens i år har vi ikke tatt et eneste poeng! Det er en nedgang på hele uendelig prosent! Tenk på det!

Heldigvis for media er ørkenvandringen uten kontakt med Vålerengas trenere og spillere snart over. På fredag inviterer klubben pressen og alle andre interesserte på trening, intervjuer, boller og kaffe. Det er bare å møte opp klokka ti på Vallefeltet.


 

Hockeyfinale

Finaleserien i hockey er i gang, og i går tok Stavanger Oilers første stikk mot Lørenskog i DNB Arena.

Kun 3500 siddiser tok seg bryet med å møte opp til finalen, hvilket vil si at hvert femte sete i hallen sto tomt. Stavangersupporterne synger at de kan kjøpe hele Oslo (det kan de ikke) men en billett til finalen tar de seg tydeligvis ikke bryet med å kjøpe.


 

Facebook-melding fra Håvard Lunde

Til slutt tar vi med oss denne Facebook-meldinga fra den gamle VIF-helten Håvard Lunde.

Det er rett og slett deilig å se engasjementet og kjærligheten hans til klubben. Her er det bare å håpe på at mange følger hans gode eksempel, og får med seg et par venner til kampen på søndag.

HHH

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 13. april: Kampdag!

  • 13. april 2016 i 12:03
    Permalink

    Årsmøte i VIF Hockey??????

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *