Engamorgen søndag 5. mars: Treningskamp i dag. Hockeytap i går.

Bård Finne spiller sin første kamp for Vålerenga i dag. Foto: Vålerenga Fotball

Det er alltid håp i en uspilt kamp. I dag klokka fire møter Vålerenga IFK Mariehamn i treningskamp i fotball på Marbella. Kampen vises ikke på TV. I går møtte Vålerenga Frisk/Asker i sluttspillskamp i hockey. Det ble stygt. Dette pluss fotballtinget, Wang Toppidrettsgymnas og kjekstyver i dagens Engamorgen.

De regjerende finske mesterne IFK Mariehamn møter Vålerenga på Marbella klokka 16.00.

Dagens kamp mot Mariehamn sendes ikke på TV.

Det to uker lange treningsoppholdet går mot slutten, og spiller treningskamp i dag. Troppen til denne kampen offentliggjøres klokka 12.30 på klubbens sider, men det bekreftes at Bård Finne får sin debut.

– Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og har hatt noen fine dager her på Marbella. Nå gleder jeg meg veldig til å debutere for Vålerenga, sier Finne.

Daniel Fredheim Holm er tilbake i full trening, og 31-åringen er klar for sin første kamp fra start siden førsteomgangen mot Asker i januar. Selv føler han seg bedre enn på lenge.

 

 


Tap i første kvartfinale mot Frisk/Asker

Vår utskremte medarbeider oppsummerte det slik:

“Møkk!”

Deretter leverte han litt mer verdifull informasjon:

Første periode var jevn, med en liten fordel til Frisk/Asker.

Så var det andreperioden hvor alt gikk skeis. Frisk/Asker hadde megaflyt, og Vålerenga rotet og slurvet. Gjennom perioden var det mye etterslengere, og dommerne var helt borte. Reelt sett led begge for det, men 0-2 kom etter en feilaktig utvisning.

Da ble tredje periode en transporttappe.

“Jeg savner passion og kjemping fra enga. Juell hederlig unntak”, sier vår mann.

Asker og Bærum Budstikke oppsummerer det ganske enkelt: “Frisk Asker knuste Vålerenga”, mens Dagsavisen bedømmer det til at “utvisningene felte Vålerenga” der en katastrofal midtperiode ødela kampen for VIF.

– Vi pådrar oss unødvendige utvisninger igjen og slipper inn mål i den perioden. Når vi da også glipper når vi er i overtall, blir det vanskelig, sier Vålerengas sportssjef Espen Knutsen til Dagsavisen.

Verken Morten Ask eller Brede Czisar spilte i går, men skal testes i morgen formiddag for å se hvor langt unna spill de er.

De øvrige kvartfinalene:

  • Lørenskog – Lillehammer 3-1
  • Stavanger – Stjernen 5-3
  • Storhamar – Sparta Sarpsborg 3-4 e.f.

Ikke alle fikk se kampen

 

Bortvisningen kom visstnok etter at Frisk/Asker ikke ønsket disse tretten på kamp.

Ny mulighet på Furuset i morgen, både til å komme seg på kamp, samt å vinne den.

 


Fotballtinget startet på Ullevaal Stadion i går.

I åpningstalen advarte Oslo-ordfører Marianne Borgen mot et stadig tydeligere klasseskille i norsk barnefotball, og ba NFF debattere saken. VG melder at hun mener det for rene barnefotballag er deltakelsesavgifter helt opp til 4000.-

 

Eneste behandlede tema første dag var Forbundsstyrets forslag om indirekte representasjon for breddeklubber. Dette ble trukket etter en viss debatt. Resten av temaene som skal behandles er lagt til søndag. Lørdagen? Den ble brukt til festmiddag.

 


Forlenger med Wang

Klubben melder at samarbeidet med toppidrettsgymnaset Wang er forlenget. Den nye samarbeidsavtalen gjelder frem til 30. juni 2019.

Sportssjef i fotball på WANG Toppidrett, Gard Holme er jo også trener for Vålerengas rekruttlag.

Det meldes også at samarbeidet sikrer klubbens mulighet til å rekruttere unge spillere fra hele Norge som ønsker å kombinere toppsatsing med videregående utdanning.

Fire spillere i årets A-stall går på Wang: Magnus Retsius Grødem, Madhusan Sandrakumar, Christian Borchgrevink og Kristoffer-August Klaesson

 


Klubben ber alle melde fra om kjekssvindlere

For en måned siden meldte klubben fra om at kjeksselgere utga seg for å gjøre dette for Vålerenga.

Klubben politianmeldte dem og oppfordrer alle til å ringe politiet dersom man ser dem i aksjon. Lørdag ble de observert Teisenveien.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *