Engamorgen tirsdag 7. juni: Korthuset på østkanten

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)
Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

Bystyremøtet om Nye Jordal Amfi nærmer seg. Engamorgen tar derfor enkelt for seg hva en ny hall kan være verdt i lokalsamfunnet og hva vi kan forvente av politikerne om Jordal.

Nærmiljøløftet ved nytt Jordal

Mange drømmer nok om det. Stappa fullt på Nye Jordal Amfi. Vålerenga herjer på isen. Du kom tidlig for å kose deg med et par øl i sportsbaren, eller kanskje nyte litt av den varierte maten fra restauranten. Litt dessert i pausen fra en av de mange kioskene med godt utvalg. Blir overrasket over hvor fort det går, når du sammenligner med opplevelsen fra gamle amfin, da kampen var godt igang innen du var ferdig kioskkøen.

At du får denne opplevelsen er ekstremt viktig for Vålerenga Hockey… Bredde.

Foto: Hille Melbye Arkitekter
Foto: Hille Melbye Arkitekter

Ja for hva er det vi egentlig ber kommunen om her? En ny hall hvor Vålerenga Hockey og dets publikum kan herje og kose seg? Det er bare drømmen. Den reelle vinningen ved et skikkelig bygd nytt Jordal Amfi finner vi i breddedelen.

Oslo Øst kan være røft for ungdommen. Mens Ensjøbyen vokser like i nærheten, mangler unga i nærområdet ordentlige tilbud. Ikke alle kan være interesserte i fotball eller basket. Da kan jo kanskje hockey være tingen? Vålerengas hockeyskole har en økende tilslutning hvert år, men fra hockeyskole til å faktisk spille er det en mer moderat økning. Det er dessverre ikke alle forunt å kunne spille ishockey og hovedgrunnen til dette er at det er en dyr sport. En hockeyspiller i Vålerenga, som vil ha med seg det meste gjennom sesongen, må ut med rundt kr. 30 000,- bare i hockeyaktiviteter. Det er bare en spiller. Hva om denne spilleren også har søsken som vil spille? Noen vil fort falle fra fordi foreldrene rett og slett ikke har råd. Da blir det kanskje ikke så rart at hockeygarderobene, for det meste, er fyllt med spillere som ser ut som de har solt seg i Hviterussland.

Breddedelen av Vålerenga synes ihvertfall ikke det er riktig at unger ikke skal kunne gjøre det morsomste de vet. Visjonen er at foreldrene må ut med 0,- kroner for hockeyaktiviteter.

For at denne visjonen kan være liv laga, må Nye Jordal Amfi være på minst 14 000 kvm. Pengene hentes da fra alt rundt A-lagskampene.  Om kommunen går for innstillingen om 11 500 kvm, vil både Vålerenga og østkanten generelt være i et status quo… bare med færre rotter.


 

En enkel innføring i det politiske spillet

Etter at den politiske makta i Oslo skifta hender, etter veldig lang tid i hendene på Høyre, er Arbeiderpartiet nå nødt til å vise gjennomføringsevne. Som et ledd i dette vil de altså bygge nytt Jordal så fort som mulig. Derimot er de ikke interessert å bygge en mest mulig fremtidsrettet ishockey og skøytehall. På godt norsk driter de i det. Deres eneste interesse er å kunne slå seg på brystet til neste valg og si at de fiksa nytt Jordal Amfi.

Dermed har opposisjonen, ved Høyre og Venstre, rett når de setter spørsmålstegn ved om kommunens byggeplaner er forhastede. Hvis ikke byrådet skjønner at vi må bygge en ishall for fremtiden, ja da må man ta en ny runde. Tro nå ikke at de gjør dette for å være snille. Politisk sett er det et fett for dem om det bygges ny hall. De er mest interessert i å få byrådet til å se evneveike ut. Blir hallen utsatt, er faren derfor stor for at det er lenge til nytt Jordal kommer.

Her ligger problemet. Vi vet at Raymond & Co nå ønsker å gå for løsningen med 11 500 kvm. Enten de bygger den eller ikke, så vinner opposisjonen. Ved å bygge et underdimensjonert Jordal Amfi vil opposisjonen ha et gullkort i ermene for å angripe sittende byråd for at gjennomføringsevnen er lite gjennomtenkt. Det vil nok ikke ta mange årene før planer om en ny dyr hockeyhall kommer på bordet, dersom kommunens foreliggende planer blir vedtatt. Uansett hvem som da sitter i byrådet, vil det være dagens byråd som blir hakkekyllingen. Du hyrer ikke et vaskefirma på nytt, når de gjør en halvshabby jobb. Du leter etter neste alternativ.

Hva ønsker Raymond Johansen å bli husket for? Øskantgutten som svikta østkanten, eller han som brakte Oslo Øst en arena de virkelig kan være stolte av?

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 7. juni: Korthuset på østkanten

  • 7. juni 2016 i 15:38
    Permalink

    Raymond var en av de som sviktet Vålerenga Fotball, blir ikke overrasket om han svikter hockeyen og. Var (er?) mest opptatt av å danne byregjering?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *