Engamorgen søndag 26. mars: Tap i de dype skoger

Moa med gårsdagens trøstemål fra ellevemeteren. Arkivfoto: Anders Grydeland, grydis.no

Vålerenga tapte gårsdagens generalprøve mot Kongsvinger. Skadeproblemer på midtbanen gjorde at vi ikke stilte med vårt beste mannskap. Dagens Engamorgen ser på dette, seriestart og lørdagens kick-off.

Generalprøve, meldte vi i går. I noe som er en trøstende setning for idrettsutøvere snarere enn et ordtak fra teaterverden heter det at en dårlig generalprøve gir en god première. Vi klamrer oss til det, og konkluderer med at Vålerenga i så fall er i god rute til seriestart. Etter hva vi forstår var ikke gårsdagens 1-2-tap på Gjemselund mot Kongsvinger egnet til å imponere noen.

Før kamp så det ut som om det skulle være et B-preget Vålerenga-lag som skulle spille. I alt 10 spillere fra stallen var utilgjengelige.

Daniel Fredheim Holm (korsbåndsskade), Ernest Agyiri (kne) og Henrik Kjelsrud Johansen (overtråkk) er ute med skader som gjør at de ikke rekker seriestart.

I tillegg var heller ikke Christian Grindheim (lysk), Magnus Lekven (legg) og Felix Horn Myhre (rygg) klar for gårsdagens oppgjør. Slik vi forstår det er alle disse aktuelle neste helg.

Magnus Retsius Grødem (G19), Madhusan Sandrakumar (G19), Christian Borchgrevink (G18) og Markus Nakkim (U21) var alle på landslagssamlinger, mens det ble vurdert at Muhamed Keita trenger flere treninger med laget. Rett før kampstart ble det meldt at Ghayas Zahid var ute med sykdom.

Likevel stilte Vålerenga med et lag som skal slå Kongsvinger:

  • Marcus Sandberg
  • Robert Lundström, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Rasmus Lindkvist
  • Herman Stengel, Didrik Støer Hagen (Lars Olden Larsen etter 60), Chidera Ejuke (Kevin Ogudogu etter 75)
  • Simen Juklerød, Moa Abdellaoue, Bård Finne

Dette vil ikke være den vanlige oppstillingen gjennom sesongen. Likevel er det kun på midtbanen at man ikke ser konturene av en vanlig Vålerenga-oppstilling anno 2017.

Men kampen i går understreket også at alle norske fotballag svekkes av skader.

Da hele Hedmark tydeligvis holder seg til ei telefonlinje, bygger vi vår videre fortelling på hvordan det beskrives i skrift, snarere enn strømmingen av kampen fra Klanens Webradio. For det er enkelt og greit slik: KWR er til å stole på. Hedmark ikke.

Klubben oppsummerer, og vi låner:

Det er et ordtak som sier: “Det er av sine egne man skal ha det”, og sjeldent har det passa bedre.

Fredag ble det klart at Niklas Castro hadde signert en toårsavtale med Kongsvinger, og lørdag sto han oppført i startoppstillinga mot Vålerenga.

Det var slettes ikke ufortjent at vertene tok ledelsen, og heller ikke feil at lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Kongsvinger. Omgangen bar preg av mye slurv og balltap fra begge lag, og dermed også dårlig rytme i det offensive spillet.

Det gikk ikke mer enn fem minutter av andreomgang før vertene økte ledelsen til 2-0.

Vålerenga kom seg høyere i banen utover i omgangen, og da Simen Juklerød ble felt inne i Kongsvingers sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket, var Mohammed Abdellaoue sikker fra ellevemeteren.

Spissen sendte keeperen til høyre og ballen til venstre og dermed 1-2 halvtimen før slutt.

Kongsvinger-vennlige referenter hos siste.no gir også noen karakteristikker fra kampen:

“Vålerenga-stopperne er helt på bærtur”, om 1-0-målet.

“Deila har en jobb å gjøre bakover på banen! Vålerenga-forsvaret står og sover”, om 2-0.

og

Hvis Vålerenga spiller med denne intensiteten i Eliteserien, kommer de til å få en tøff sesong.

Det tegnes altså et bilde helt motsatt av hva vi har fått se i de tidligere treningskampene, der nettopp intensiteten og viljen til å løpe har vært enorm.

 


Serieoppsettet

Noe som – i hvert fall indirekte – har en sammenheng med skadene Vålerenga sliter med før årets seriestart er det knallharde kampprogrammet den første uka av serien.

Vålerenga møter Viking (hjemme, mandag 3. april), Haugesund (borte 6. april) og Sandefjord (hjemme søndag 9. april)

Vi kan vanskelig se for oss at blide, sindige og kloke Ronny Deila koker over, men Dagbladet hevder at “Deila raser over seriestart med tre kamper på én uke”.

– Ja, for meg så er det en gåte hvordan det går an å sette opp et sånt program. Men vi gjør det beste ut av ting uansett, utdyper Deila til Dagbladet.

– Det hadde vært mye bedre å starte tidligere, og fått én kamp i uken til å begynne med, slik vi ikke går rett inn i en uke med tre kamper på syv dager. Det er et merkelig program, men igjen så styres ikke det herfra.

– Jeg har forståelse for at det oppleves som krevende. Imidlertid har dette sammenheng med at vi må gjennomføre midtukerunder med seriestart 1. april og lang pause på sommeren. Vålerenga spiller mandag – torsdag – søndag, dette er innenfor de retningslinjene vi har, og flere klubber vil nok oppleve det samme gjennom sesongen, sier Nils Fisketjønn, leder av NFFs konkurranseavdeling.

Med alle NFF-krumspringene de senere år, er det vanskelig for Aperopet å mene noe spesielt. Denne starten framstår som underlig, men kan ikke måle seg med hvor underlig det var det året Holmenkollsøndagen også var seriestart.

La oss se på de andre treningskampene i går: Djurgården slo Viking, Aalesund gruset Molde, Start slo Odd og Sogndal slo Brann mens Strømsgodset holdt Sandefjord til et hederlig 2-2-resultat.

 


Tipp artisten – vinn eksklusiv stadionomvisning

Hvis du tipper hvem som er siste artist på Vålerengas kickoff på Sentrum Scene førstkommende lørdag, 1. april, så kan du vinne en eksklusiv omvisning på Vålerenga Stadion! Vålerenga-sidene Aperopet, Klanen.no, Sotahjørnet og VPN vil de neste dagene avsløre ulike hint om artisten. Skriv ditt forslag i kommentarfeltet, enten på nettsida eller på Facebook, så vil det trekkes ut en heldig vinner som får en omvisning for to på vårt nye stadion. Du kan tippe så mange ganger du ønsker. NB! Vinneren blir offentliggjort på kick-offet, og du må være tilstede for å vinne.

Kjøp billetter til kick-offet her.

Artisten vi snakker om er en soloartist. Men han spiller også i et band. Bandet har muligens skiftet flere trommiser enn alle andre norske rockeband tilsammen. Vet du hvem vi snakker om? Bruk kommentarfeltet!

10 kommentars på “Engamorgen søndag 26. mars: Tap i de dype skoger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *