Engamorgen mandag 22. januar 2018: Gode svar fra Spania

Ivan Näsberg var den eneste VIF-spilleren som fikk to omganger i gårsdagens oppgjør mot CSKA Moskva. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vålerenga var best i det meste i kampen mot CSKA Moskva på Campoamor en halvtime nord for La Manga i går ettermiddag. Spesielt imponerte laget med aggressivt forsvarsspill. Å score mål framstår imidlertid som vanskelig for St. Hallvards menn. Da blir resultatet 0-0.

Til klubbens sider uttaler assistenttrener Haakon Lunov at han er fornøyd med kampen.

Her understrekes det at et av målene med kampen var å vise aggressivitet i det offensive presset. Aperopet oppfattet dette som å være til stede i første omgang, men at det ble enda mer synlig i andre, når Vålerenga satte et vesentlig yngre lag på banen.

– Vi gjennomførte nok en solid kamp og fikk jobba bra med de tingene vi hadde som fokus før kampen. Vi var gode defensivt og sto godt i ramma, i tillegg til at vi skapte betydelig flere sjanser enn i forrige kamp. Vi var opptatt av at spillerne skulle våge å være god med ballen, og vi er kun detaljer unna å score i dag, sa Vålerengas assistenttrener Haakon Lunov til vif-fotball.no etter kampslutt.

Igjen stilte Vålerenga med to ulike ellevere i de to omgangene, og nok en gang var det kun Ivan Näsberg som spilte begge omganger. Om dette betyr at trenerne stoler mer på Ivan enn på de andre eller om de mener han trenger mer øvelse på sin forsvarsplass enn de andre gjør er imidlertid noe uklart.

Vålerengas lag i 1. omgang (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Abdisalam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Samuel Fridjonsson – Bård Finne, Peter Godly Michael, Chidera Ejuke

Vålerengas lag i 2. omgang (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Nicolay Grimstad – Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem – Aron Dønnum, Fitim Azemi, Simen Juklerød.

Ser man på den andre elleveren her, er Juklerød (23 år), Lekven (30) og Azemi (25) de eneste som bryter med påstanden «et svært ungt lag» (Nakkim og Näsberg på 21 år er de eldste for øvrig), og sånn sett er deres omgang mer imponerende enn hva «førstelaget» gjorde.

CSKA Moskva-laget vi møtte i går skal faktisk spille europacup allerede 13. februar, og vi oppfatter dermed at de bør være på et annet sted i oppkjøringen til sesong enn et oslolag som har en ekstra måned til fram til sin første obligatoriske kamp. Likevel var Vålerenga dominerende gjennom hele kampen. Om dette henger sammen med massiv trening og tunge bein hos russerne eller om Vålerenga klarte å sjokkere dem med det massive presset framstår som litt uklart, men CSKA fikk til lite.

Neste – og siste – kamp i forbindelse med La Manga-oppholdet er på onsdag: Vålerenga-Silkeborg kl. 15.00.

Målmangelen i Vålerenga har også Thomas Myhre lagt merke til. Til Nettavisen sier han at Vålerenga er medaljekandidat – dersom vi får inn en målgarantist.

Artikkelen er fylt av selvfølgeligheter, men hovedlinjene er: «Skaff en spiss som scorer. Dette kan koste. Spissen kan være Mos. Eller komme fra utlandet. Vålerenga bør bli bedre enn nummer åtte.»

Ronny Deila har ikke ønsket å gi noen kommentar til Nettavisen om Mos.

Iskrigerne snudde

I Furuset Forum så det raskt temmelig mørkt ut etter at Frisk Asker ledet med 3 mål halvveis i første periode. Vålerenga slo imidlertid tilbake, og vant til slutt 4-3. Målene finner du som vanlig hos TV 2.