Hvordan er det ikke rødt kort?

Landslagspause rett etter vi spiller bra. Hørt det før?
Hvordan fikk ikke Akintola rødt kort for slaget mot Abdekugbe? Horneland mente det ikke var rødt, for så å endre mening dagen etter. Selvfølgelig helt av fri vilje. Ylven legger skøytene på hylla alt for tidlig, men egentlig forståelig. Også jakter damene medaljer.

Du trenger ikke ha folkeskikk, så lenge du er folkelig.
Dveler enda litt ved RBK kampen. Det irriterer meg fortsatt at vi ikke vinner kampen. Ingenting av innsats og spill i kampene før tilsa at vi skulle være i nærheten av å ta poeng, men vi burde vunnet denne kampen. Et RBK med 10 mann i nesten en time, et RBK som burde vært redusert til 9 mann. Sånne kamper kommer ikke ofte, ikke mot RBK. Og da må vi være gode nok til å vinne. Matti var centimeter unna å vinne kampen på slutten, men man skaper sine egne marginer og det klarte vi ikke denne gangen (heller).

Etter kampen er det duellen mellom Sam Abdekugbe og David Akintola alle ville diskutere. Deila må se situasjonen 2-3 ganger før han konkluderer med at det burde vært rødt. Dommer Rohit Saggi ser reprisen og innrømmer at her bomma han. Han skylder på dårlig vinkel bla bla bla. Det er ikke mulig at BÅDE dommer og assistentdommer misser den albuen. Den er rett ved sidelinja. Her var dommerne meget svake. Rohit Saggi har forøvrig fått pause i neste serierunde.

Horneland da? Han mener det er en helt vanlig duell, lik den Lædre Bjørdal hadde mot Akintola. Utrolig flau opptreden av Horneland. Alle som ser reprisen skjønner at det er direkte rødt. Man kan selvfølgelig diskutere om Lædre Bjørdal skulle hatt gult og om Abdekugbe også skulle hatt gult i den første duellen mot Akintola, men det unnskylder selvfølgelig ikke slag mot hodet etterpå.

Dagen etter var Horneland tilbake på brakka i Trondheim. Og jaggu, nå skjønte han plutselig helt av seg selv at det burde vært rødt kort.

“Vi har sett situasjonen om igjen og ser at David mister emosjonell kontroll, og reagerer på en måte som ikke er i tråd med ønsket adferd i Rosenborg”

Er det Stig Inge Bjørnebye eller var det Nils Arne oppe i hornet på veggen som sa noe?

Neste kamp er borte mot Sarpsborg 08. Kampen spilles mandag 16 september. Her må vi ta med tenninga og innsatsen fra RBK kampen. Da skal ikke Sarpsborg 08 være noen målestokk. Så gjelder det å ikke være de svakes hjelper..

Vålerenga 2
Unggutta gikk på en smell sist, borte mot Frigg ble det tap 3-2. Fortsatt leder vi serien med 9 poeng og har stø kurs mot opprykk. Søndag hjemme mot Mjøndalen 2 bør vi igjen hente inn 3 poeng. Forrige møte mot Mjøndalen 2 vant vi 5-2. Kampen spilles på Intility Arena søndag klokken 15.00, møt opp og se unggutta blø for drakta.

Vålerenga Hockey
Martin Laumann Ylven, som kom til oss fra Lørenskog før 2015/2016 sesongen, har valgt å legge skøytene på hylla. Dessverre er det skader som har gjort det tøffere og tøffere å komme tilbake. Ylven er en spiller som man enten elsker eller hater. Avhengig om han spiller med eller mot laget ditt. Han er en oppofrende, (til tider litt) ufin og beinhard spiller. Kort fortalt var han en type spiller man hater på alle andre lag, men som man elsker på eget lag. På de 4 sesongene ble det 197 kamper, 70 mål og 66 målgivende. Også pådro han seg rolige 267 minutter i fryseboksen. Ylven avsluttet sin hockeykarrière som seriemester.

Når en av de rutinerte takker av, så åpner det seg plass for andre. I treningskampene har flere unggutter fått sjansen. Blandt disse finner vi også Vålerenggutten Leo Johansen Halmrast. Ett 16 år gammelt talent av de helt store. Tidligere i år var han og viste seg frem for Jokerit, som spiller i KHL. De uttalte seg at de godt kunne tenkt seg Leo til dem. Da primært for U18 og U21 laget. Men forhåpentligvis kan vi få litt glede av Leo i vår vakre drakt før han tar turen videre ut av landet. Leo har spilt hockey for Vålerenga siden han var 6 år gammel. De to siste sesongene har han tatt rolige 2 seriemesterskap og 2 bøtter for U18 og U21 i Vålerenga.

I dagens treningskamp borte mot Oilers, satte han inn første mål, uten assistanse.

Vålerenga vant generalprøven 3-2 etter at Tobias Lindström satte inn siste mål 13 sekunder før slutt. Vålerengas andre mål ble scoret av Gunnarson.

Sesongen starter lørdag 14 september klokken 16:00 borte mot Frisk, vi gleder oss. Første hjemmekamp er lørdag 21 september klokken 16.00 mot nyopprykkede Narvik.
Sjekk promoen til VIF Hockey her.

Vålerenga damer
Jentene fortsetter jakten på medaljer. Hjemme på Intility i dag overkjørte de Klepp med 4-0. Dermed inntok de bronseplassen på tabellen. Det er jevnt og tredjeplassen er ikke akkurat sikker. Vi er kun ett poeng foran nevnte Klepp, som har en kamp mindre spilt. Neste kamp er borte mot Sandviken, laget som innehar andreplassen, men kun tre poeng foran oss. Kan bli en meget spennende høst for laget som også er i semifinalen i cupen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *