Vålerenga – Stabæk 0-2

Foto: Eivind Hauger

Amatører! Idioter! Pappskaller og hengerumper!
Hvordan er det mulig å invitere til kamp også ikke gidde å møte opp selv?
Skjønner ikke spillerne hvor dette er på vei? Bryr de seg ikke? Motiveres de ikke riktig? Eller er dette en stille protest?

Også fotballspillere kan lese tabell. At de også vet hvilke lag vi har igjen før serien er over tar jeg for gitt. Lillestrøm borte, Brann hjemme, Tromsø borte, Molde hjemme og Mjøndalen borte. De som ser hvor vi skal ta nok poeng for å sikre plassen kan gjerne fortelle om det i kommentarfeltet. Og de som tror at Mjøndalen borte, i en kamp hvor begge lag sloss om å unngå nedrykk blir lett, bør tro om igjen. Dette Vålerenga laget viser gang på gang at mot antatt svakere lag, så svikter de. De hjelpeløses hjelper rider igjen.

Hvis det nå er slik at spillerne ikke bryr seg, så spill med noen andre. Jeg taper heller med unge gutter som prøver og ikke er gode nok, enn med spillere som ikke gidder eller ikke bryr seg. Skal vi rykke ned, så la oss rykke ned mens vi sloss. Fordi det er der vi er nå. I sesongen der vi skulle lukte på medaljer, så kjenner jeg lukta av OBOS Ligaen.

Og hvis noen i det sportslige apparatet sier før NOEN av de gjenværende kampene at “vi har hatt en god trenings uke”, så må vedkommende få sparken UMIDDELBART. Slutt å si sånt piss. Når laget går ut og spiller som om de møtte lagkameratene for første gang i garderoben før kampen, vil jeg ikke vite at de hadde det koselig på trening. Eller at det var vafler på torsdag, siden Juarez har innført Taco-Tirsdag. Fordi fakta er at uansett hva som ble gjort, så hjalp det ikke.
Jeg vil se spillere som blør for drakta, som går foran i krigen og slår seg selv på brystet og proklamerer at deres stolthet er for stor til å stå ved slikt piss de har vist i det siste.

Og dermed står det igjen den siste valget. Har Ronny Deila mistet garderoben? Enten klarer han ikke å få spillerne til å yte nok, eller så er spillestilen feil eller planen er feil. Uansett, nok er nok. Kan noen ringe London snart? Helst før vi rykker ned!

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 1 – På det første målet, så gir han en utilgivelig retur rett ut i feltet. Ingen hjelper og 0-1. På det andre målet er han på en sykt bærtur. Ballen går til motsatt side og han har spilt seg selv sjanseløs. Nok nå, inn med Klaesson.

Amin Nouri – 1 – Forsøker fremover, men er meget svak bakover. Det er hans side som er helt blottet for forsvarere ved 0-2 målet. Får absolutt ingen hjelp av Vega.

Pierre Kanstrup – 1 – Kommunikasjonen mellom han og Bjørdal kan ikke være god nok. Begge går på samme mann før 0-1 målet. Det skal ikke være lov å få stå på 16 meter å skyte uten at det er en mann på han. Hvor mange poeng skal han få lov å koste oss?

Johan Lædre Bjørdal – 1 – Marginalt bedre en Kanstrup, marginalt. Ingen av midtstopperne så ut til å like å ha ballen i beina, vi flytter dermed bare ballen sidelengs uten å bli farlige fremover.

Ivan Näsberg – 1 – Ivan vil mye, får som resten av laget ikke det til i dag. Ut etter 81 minutter.

Magnus Lekven – 1 – Nesten helt borte. Noen få forsøk fremover, men ellers ingenting. Ut etter 68 minutter.

Mohammed Abu – 1 – Samme som Lekven, men prøver litt mer. Dessverre er det ingen initiativ eller løp fremover som gir han mulighet til å sende gode pasninger.

Aron Dønnum – 1 – Snakker på seg et gult kort. Velger så en hodeløs takling. Kaster seg knottene først inn i beinet på en motspiller som har ryggen mot målet og er på egen banehalvdel. Fortjent og riktig rødt kort. Synd, fordi han var egentlig en av våre beste spillere i dag. Mister selvfølgelig LSK borte.

Deyver Vega – For kort tid til vurdering. Hjelper ikke til en dritt bakover og er ikke veldig interessert fremover heller. Nouri passerer han på vei fremover og på vei tilbake, uten at Vega lar seg friste til å løpe, presse eller spille lagkameratene gode. Fortjent byttet ut etter 31 minutter.

Bård Finne – 1 – Prøver, men heller ikke han får det til i dag.

Matthias Vilhjalmsson – 1 – Må lure på hvorfor Vålerenga kjøpte han. Ettersom vi absolutt ikke bruker han til det han er best på. Har vel det eneste som kan telles som en målsjangs. Men setter den enkelt og rett på keeper.

INNBYTTERE

Herolind Shala – 2 BB – Inn etter 31 minutter. Da er kampen i realiteten avgjort og over. Spesielt ettersom Vålerenga ikke makter å få til noe. Shala løper og prøver. I dag var det nok til BB.

Mohammed Fellah – 1 – Inn etter 69 minutter. Prøver seg litt, men heller ikke han får til noe.

Sam Adekugbe – Inn etter 81 minutter. For kort tid.

6 kommentars på “Vålerenga – Stabæk 0-2

 • 20. oktober 2019 i 00:50
  Permalink

  Jeg synes det er skremmende at Fellah kom inn i den formen eller tilstanden han er i nå. Merkelig at Felix og Erik er til de grader ute i kulda

  Ellers er selvfølgelig press- og duellkraften på sentral midtbane altfor svak. Dette er av fysiske grunner, ikke psykologiske. Men Vålerenga bryr seg jo ikke noe om evnen til å komme først på ball og til å vinne situasjonene

  Svar
 • 20. oktober 2019 i 02:56
  Permalink

  Dønnum var meget god i dag. Han slår tuneller og har flere gode raid framover, samt mer vilje og evne enn resten til sammen. I hele første omgang sparka stabæk spillerne han ned hver gang de hadde sjansen uten at de ble straffa. Minnet om abu mot rosenborg i fjor. Dønnum var rasende i pausen over lagets innsats. Det første gule han får (for en dytt) er håpløst av dommer det andre er stygt og soleklart, men han prøvde i det minste og ga alt han hadde. Minst 8 i min bok og desidert vår beste. Shala får også + og helt merkelig at han starta på benken. Alt i alt en trist dag, mot fugla må det snu.

  Svar
  • 20. oktober 2019 i 19:12
   Permalink

   Dønnum fikk første gule for munnbruk/protestene etter frisparket han lagde.

   Svar
 • 20. oktober 2019 i 08:49
  Permalink

  hva skjedde da de gikk i ferie.

  Svar
 • 20. oktober 2019 i 15:29
  Permalink

  Kan noen fortelle meg hva klubben driver med når det er landslags pause?
  Hver gang vi kommer tilbake etter pause så spiller vi så jævlig dårlig i 2-3
  kamper og så får vi en kamp som er ganske bra og så er det ny landslags pause,og da er det tilbake til start.

  Svar
 • Tilbaketråd 0-2-tap mot Stabæk og det brenner et blått lys for Vålerenga – Vålerenga På Nett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *