Før Lillestrøm borte

Lillestrøm, Åråsen: 3. mai 2015, Bidragsyter i NFFs veldedighetsarbeid. Foto: Grydis.no

Kjære Vålerengaspillere, vi må snakke om noe. Lørdag er det kamp igjen. Men det er mer enn en kamp, la meg forklare.

Slik tilstanden er i klubben for tiden er jeg usikker på om dere faktisk vet og forstår hvor mye den kampen betyr for oss supportere.

Det er ikke sånn at absolutt alt er tilgitt og rosenrødt om dere vinner den kampen. Men dere kan absolutt rette opp mye av det som har gått galt de siste 11 kampene. Vi har ikke tapt begge kampene mot de bønda siden 2006, og la oss for all del ikke gjøre det i 2019 heller.

Disse kampene blir sjelden husket for det vakre spillet eller de feteste fintene. De kampene vi vinner der oppe blir husket fordi Vålerenga sendte på 11 mann som svettet blod, som gikk inn i dueller med dødsforakt og satte laget foran egen helse. Jeg kan ikke tenke meg noe som vil være deiligere enn å ende rekken av kamper uten seier mot Lillestrøm, i Frode Kippes siste derby. Og det behøver ikke være vakkert, det behøver ikke være fint små spill og ballen i krysset, vi tar det også, for all del. Men det må være innsats, det må være guts og det må se ut som at det betyr noe for dere å spille fotball i den vakre kongeblå drakta. Blø for drakta for faen!!

Det jeg vet huskes fra de kampene er spillere som sto frem. Målet til Sakor på Ullevål i 2016, Finne i begge oppgjørene i 2018. Moa som vel alltid scoret på Åråsen. Og Kristoffer Hæstad som etter 4-1 seieren i 2010 kommer bort og starter å trampe på en fugl. Så, hvem skal stå frem i 2019?

Hør på Troy Perkins i videoen under, dette er vår Cupfinale i år.


Så, Ronny Deila! Send utpå 11 mann som skjønner hva denne kampen betyr. Send utpå 11 mann som vil gå i krigen, som vil stikke frem brystkassa og ha det vondt i 90+ minutter. Jeg driter i hvor langt nedover du må gå for å finne spillerne som vil gjøre dette. Jeg kan garantere at på Junior Elite, så finner du minst 16 gutter som ville drept for en slik sjanse. Jeg forutser at scenene etter kampen kan være det man husker fra denne sesongen. Enten en dårlig sesong der vi likevel sto sammen og feiret etter seier. Eller det andre alternativet.

Så til oss supportere, Vålerenga Hockey spiller også hjemmekamp i Furuset Forum samme dag. Og hvis hockey er din greie mer enn fotball, så skjønner jeg at du drar dit, og det er greit. Det er selvfølgelig håpløst at man som supporter skal måtte velge bort en av kampene. Men med all respekt å melde til Vålerenga Hockey, kampen på Åråsen er viktigere akkurat denne helgen. Det finnes ett par unnskyldninger utover eget dødsfall, men det er ikke veldig mange gode grunner til å stå over denne kampen. Syng deg hes for Vål’enga!

Alle våre billetter til Åråsen burde vært utsolgt, det kan det hende de er også, men siden SoMe avdelingen til Vålerenga enten er sykemeldt eller i apatisk koma, så vet man lite om det. Uansett, alle mann til Åråsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *