Vålerenga – Stabæk 3-1: Så jævla enkelt

Hjem fra kampen tenkte jeg at dette var overkjøring fra start til slutt. Det er lett å glemme første omgang når 2. omgang ser ut som den gjør. Men at det ble fortjent seier til slutt er det ingen tvil om.

Ok, ok. Det er lett å glemme at Stabæk startet best. De spilte oss lave, og skapte flere ganske greie sjanser. Men når vi gjør 1-0 etter 14 minutter, så så knekker de mentalt og kjører dem skikkelig.

1-0 til pause er ikke nok, og jeg synes fortsatt vi bruker for mye tid på å drepe kampen. Når du spiller mot et lag som bokstelig talt spiller gjennombruddspasninger på DIN fot så blir det jo en del målsjanser. De klarer vi ikke å sette, og med litt tur kunne Stabæk utlignet før pause.

Allikevel går de nok til pause med litt håp. Kampen lever. Det burde den ikke gjort. Den beskjeden ser ut til å ha blitt gitt i pausen også, for i 2. omgang er det ingen tvil. Tobias Christensen kommer inn for Odin, som ikke spilte sin beste kamp i dag, og da begynner vi virkelig å valse over dem. Peptalken til Kjønø kan umulig ha funket særlig bra, for i 2. omgang er det virkelig bare ett lag på banen.

Det er periodevis full panikk i bakre rekker hos Stabæk, hvor de bare spiller ballen til oss gang på gang. Til slutt straffer det seg da Lumanza spiller ballen rett til Christensen, som punkterer kampen. Derifra og ut var det lekestue.

Og det er jo det inntrykket man lett sitter igjen med, men hadde vi møtt et noe bedre lag i dag kunne det blitt Viking-kampen om igjen.

Allikevel: Gutta skal ha cred for at de aldri slapp opp gassen, ikke før det sto 90 i alle fall. Velfortjent seier som garantert bygger selvtillit.

Nå venter en bortekamp mot et Sandefjord som ble fullstendig overkjørt av Sarpsborg i dag. Den må vinnes, og så kan vi forhåpentligvis begynne å se oppover på tabellen.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 7 – Har mer å gjøre enn man kanskje husker. God i feltet, ser selvsikker ut og som et naturlig førstevalg nå. Gjør en klasseredning i 2. omgang da det glipper bak hos oss.

Christian Borchgrevink – 6 – Nok en god kamp, men blir ikke satt på de store prøvene. Eller så kanskje han bare får det til å se lett ut, hva vet jeg. Kombinerer fint på kanten offensivt, grei kontroll defensivt bortsett fra den dødballen hvor Haug må ta frem en klasseredning.

Jonatan Tollås Nation – 7 – God kontroll bakover, gjør svært få eller ingen feil. Vinner ballen og starter mange angrep. Mulig han skulle hatt Bolly når han får heade alene mellom Tollås og Borch på overtid, men pytt pytt.

Ivan Näsberg – 7 – Klassisk Ivan. Duellsterk og taklingsvillig, bra venstrefot. Ny kontrakt, please.

Leonard Zuta – 7 – Nok en solid kamp fra Zuta, som ser ut til å ha sklidd rett inn i det defensive opplegget. Vi likern!

Fredrik Oldrup Jensen – 7 – Får masse boltreplass i dag, og er med å stanse veldig mye av det Stabæk prøver å komme med.

Henrik Bjørdal – 8 – To assist, masse ballvinning, surrer litt med ballen i beina noen ganger. Er mer med offensivt etter pause, antagelig fordi han fikk inn Christensen som makker.

Odin Thiago Holm – 3 – Nok en kamp hvor vi ikke blir helt klok på Odin. Ser ut til å slite veldig defensivt. Er ok fremover, men ser ut til å bli en defensivt belastning for midtbanetrioen. Ut til pause.

Amor Layouni – 8 – Endelig, Amor! Mange farlige løp inn i boks, fint kombinasjonsspill med Borchgrevink, Osame, Bjørdal og de andre. Gir oss en viktig tidlig ledelse med en fin avslutning perfekt plassert. Er med å holde lekestue til han er sluttløpt i 2. omgang. Flott kamp, nesten BB!

Vidar Örn Kjartansson – 6 – Kommer ikke til så mange avslutninger selv, men er med å skape plass til andre, kombinerer fint og binder opp forsvarere. Gjør en god pressjobb som stresser Stabæk til å gjøre feil på feil.

Osame Sahraoui – 8 – Spiller en sentral rolle i det offensive, men bidrar også veldig sterkt defensivt med avskårne pasninger, kløkt og kloke valg. Osame er en spiller som ser ut til å få tiden rundt seg til å gå saktere. Helt X-files. Er nest sist og tredje sist på veldig mye. Meget god kamp.

Innbyttere:

Tobias Christensen – 8 BB – Inn til pause og er med å punktere kampen og holde lekestue med Stabæk. Det har vært noe forknytt over det han har gjort, så dette må ha føltes veldig godt. På begge målene holder han hodet kaldt. Vil så veldig gjerne ha hattricket, og burde nok fått det til også. Kampen endrer karakter etter pause, og jeg tror det er mye hans fortjeneste.

Seedy Jatta – 6 – Inn etter 76 min. Plager Stabæk-gutta veldig, og blir snytt for enten straffe eller frispark rett utenfor. Utrolig at han ikke får den. Gjør også en fabelaktig defensiv jobb et par ganger. Solid innhopp.

Henrik Udahl – 5 – Inn etter 76, kommer ikke til de enorme sjansene, men er delaktig i flere farligheter.