Vålerenga – Tromsø 1-0: En seier for fotballen

Noen seire er deiligere enn andre. For denne kampen var et gufs fra fortida. Ikke nødvendigvis fra i våres hvor det var rakning i begge ender, men i fjor, og årene under Deila og Rekdal 2. Et hjemmelag som ikke finner ut av ting, manglende bevegelse og intensitet, og et bortelag som kontrer og er skumle og driver med massive mengder shithousery. Takk og lov hadde vi et fabelaktig stopperpar.

Tromsø spilte bra, positiv fotball og burde nok leda til pause. Da er det veldig rart at i 2. omgang, når Vålerenga klarte å sette litt mer fart – men fortsatt rota alt for mye, så bestemmer Tromsø seg for å være et klassisk bortelag på Valle: Legge seg ned i alle dueller, holde i trøyer, og komme med stygge etterslengere. Toppen kom vel da Kent Are Antonsen måker Bjørdal utover sidelinja og sørger for at han smadrer trynet rett inn i Tromsøs trener, som sporenstreks kanaliserer sin indre Harald Aabrekk – Gaute Helstrup, det der er faenmeg pinlig:

Da er det jo deilig at Fagermo tar til vettet og setter på Udahl til pause – en spiller som aldri har spilt seg ut av laget. Udahl tar igjen med å terge målvakten, Bjørdal tok igjen med å dytte Antonsen ut på asfalten foran Østblokka, og viktigst av alt: Vålerenga tar igjen med å vinne kampen på et mål hvor Zuta står i klokkeklar offside i det Strandberg header. Faen så deilig. Det var ikke pent, men det er tre poeng – igjen.

Og en ting til: Slutt å synd den samesangen på tribunen. Det er bare harry og teit.

Spillerbørs:

Magnus Sjøeng 7 – Gjør flere gode redninger, har utrolig ro og gjør egentlig ingen feil. God med ballen i bena, sweeper-keeper på nesten to meter. Større talent enn Klaesson?

Vegar Eggen Hedenstad 6 – Sliter litt defensivt i 1. omgang, bedre kontroll i 2. Synd Layouni måtte ut, har ikke samme samarbeidet med Christensen.

Jonatan Tollås Nation 7 – Nok en solid kamp, samarbeidetr med Strandberg sitter fra første stund.

Stefan Strandberg 7 BB – Hadde vel en skummel en på egen banehalvdel, ellers helt sjef. Herjer i lufta, ro med ballen, ser ut som han har spilt med Tollås i 20 år. Matchvinner. For et stopperpar vi har nå.

Leonard Zuta 6 – Er heldig som ikke koster oss på ledermålet. Merkelig at han bare står foran keeper sånn. Bidrar greit ellers, sliter kanskje litt defensivt.

Henrik Bjørdal 7 – For en maskin, løper som en rabiat elgokse med propper i begge neseborda og et tilsynelatende vondt kne. Ut 82, velfortjent hvile.

Odin Thiago Holm 6 – Sliter i likhet med de andre i 1. omgang, kommer mer til sin rett i andre. Nydelig ballspiller.

Petter Strand 7 – Løper og sliter som vanlig, legger gode pasninger og gjør det meste riktig – som vanlig. Ut 69.

Osame Sahraoui 6 – Det finnes ingen spillere i Norge som blir sparka ned, dytta, og revet i så mye som Osame. Det er helt utrolig at han ikke klikker oftere. Har sett han bedre enn i dag, men står bak mye av det vi hadde offensivt.

Torgeir Børven 4 – Børven er en fin fyr, men forstår ikke helt hvorfor vi signerte han. Ville heller sett en stor type som er helt annerledes enn Udahl. Var også svak og åpenbart ute av matchform, ut til pause.

Amor Layouni 6 – Hadde flere innlegg, men kvaliteten var varierende. Tror han kunne vært viktig å ha i 2. men måtte dessverre ut etter 37 med skade på hånda. +1 for å stå opp for Osame.

Innbyttere:

Tobias Christensen 5 – Inn etter 37. Helt annen type enn Layouni, og samarbeidet med de andre var vel ikke helt på topp. Blir indreløper når Strand går ut, mere hans greie.

Henrik Udahl 7 – Inn til pause og blir med på faenskapet når Tromsø byr opp. Deilig terging av keeper.

Jacob Dicko Eng 6 – Inn etter 69 for Strand, går ut på kanten og da er det vel Christensen som går inn på indreløper. Bra innhopp, er med på flere farligheter. Stort talent.

Fredrik Oldrup Jensen – Inn 82, for kort tid. Men gjør et bra innhopp, er med å holde unna når Tromsø bestemmer seg for å spille fotball fra 80 og ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *