Engamorgen 8/8-15: 3 poeng i banken!

berretifo

 

I dagens Engamorgen myser vi på Tromsø-kampen, Moas retur og det som skjer i morgen. I tillegg gjøres det noen tanker rundt utforming av den nye stadion. Les mer i dagens Engamorgen:

Det var ingen glitrende kamp vi fikk servert på Ullevål, men vi fikk satt tre veldig viktige poeng i banken. Wæhler var fullstendig direktør bakover, og Tromsø hadde egentlig ikke så mye å komme med selv om vi ble presset tilbake på slutten. Sjekk kampreferatet til Greger. Og Wæhler var selvskreven BB.

Når det gjelder tribunelivet var det veldig bra trøkk til tider selv om det var labert fredagsoppmøte. De siste 10-15 minuttene er noe av det beste jeg har hørt på Ullevaal på lang, lang tid.

Berre-tifoen i Gaza var helt fabelaktig. Jeg setter også veldig stor pris på 1-6-1 markeringen til Klanen, men her kunne det blitt gjort noen ting bedre:

1. Det kunne vært mer informasjon i forkant. Dette var ikke en tifo man skal holde “hemmelig”, det var en markering man ønsker oppmerksomhet om.

2. De alternative på Gaza hadde åpenbart ikke fått beskjed.

3. Man burde fått med seg Isberget.

Kjell Jonevret er også lei av fredagskamper, og sier klart fra på Twitter etter Viking-Godset ble flyttet til fredag:


I går ble Moa klar for Vålerenga. Han starter etter sigende mot Real Madrid i morra, og det varmer. Her er en liten nyhetssamling med Moa og tromsø-kampen:

VG: – Moa klar for Vålerenga

Dagbladet: – Jeg vil tilbake til nivået jeg var på tidligere

Aftenposten: “Moa” ble lokket av Vålerengas gullplan

I Aftenposten-saken står det at Moa hadde tilbud fra 6-7 klubber i Bundesliga. En av de var sannsynligvis nyopprykkeren Darmstadt.

TV 2: Zahid sørget for mer jubel for Vålerenga

Nettavisen: Vålerenga reiste seg mot Tromsø

VG: Jublet for Moa og matchvinner Zahid

Dagbladet: VIFs jubelhelg i full gang

Jubelhelg kan man vel sågar kalle det med to kamper, Moa og tre poeng.


 

Rekdal sier til NTB at alle som er friske får spille mot Real Madrid på søndag. Real ankommer Oslo lørdag, og kjører et stramt opplegg. Det blir en pressekonferanse med Rafa Benitez i kveld kl 19.30. Ingen spillere blir tilgjengelige for pressen hverken før eller etter kampen. Deretter er det rett hjem.


Til slutt, noen tanker om stadion. Hvem er det som nå har ansvaret for utforming av bruksarealene på stadion? Har klubben vært på studietur noe sted? Til for eksempel Stockholm for å se på de to nye stadionene der? Snakker de med for eksempel Viking, Rosenborg, Start og andre klubber om hva som funker og ikke funker?

Blir det for eksempel: Et lite lagerrom for klanen/alternative? Blir det et godt innredet presserom med alle multimediamuligheter? Hvordan blir butikk-lokalet? Blir det nok serveringssteder slik at folk slipper å stå 15 minutter i kø for å kjøpe ei pølse?

Det er nå man har muligheten til å utforme det som skal bli vårt hjem i bortimot all framtid. Det er viktig å ikke se på absolutt alle arealer utelukkende som målbart inntektsbringende arealer. For eksempel kan et romslig og godt utstyrt presserom gi bedre pressekonferanser som sørger for bedre og fler nyhetssaker om klubben. Det på sikt kan heve klubbens profil. Sånt kan ikke måles i penger umiddelbart, men har sannsynligvis en viktig effekt på sikt.

Hva med spillertunellen? Blir det bare grå betongvegger, og standard inngangsdører? Eller skal vi lage litt særpreg? Man trenger ikke ta den helt ut som Schalke 04 og lage en replica gruvesjakt, men det er viktig å legge vårt eget særpreg på stadion.

Hva med litt grafitti her og der?

Og som flere andre har nevnt: Hva med en vegg hvor Vålerenga-fans kan kjøpe en murstein og få den inngravert? En tusing per stein, og plutselig har klubben en million ekstra. Og vi har fått navnet vårt, eller navnet til kjente og kjære, skrevet rett inn i klubbens aller helligste.

Tenk litt på det.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen 8/8-15: 3 poeng i banken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *